Tankar

Det är därför en bra idé att planera din träning

Det råder ingen tvekan om att det är en bra idé att planera din träning – här är bara några av de många fördelar som du kan förvänta dig.

 

  1. Du kommer att få bättre resultat. När du planerar din träning är det mer sannolikt att du håller dig på rätt spår och uppnår dina mål. Detta beror på att du har ett specifikt mål att arbeta mot och du vet exakt vad du måste göra varje dag för att nå det. Läs mer här.

 

  1. Du sparar tid. Genom att planera din träning kan du undvika att slösa tid på att försöka komma på vad du ska göra varje dag. I stället kan du helt enkelt följa din plan och fortsätta med din träning.

 

  1. Du kommer att hålla dig motiverad. Att ha en plan ger dig något att se fram emot och hjälper dig att hålla dig motiverad under hela din träningsresa. Detta är särskilt viktigt om du har svårt att hålla dig till en rutin eller om du tycker att du kämpar med motivationen då och då. 

 

  1. Du kommer att vara mindre benägen att bli skadad. När du planerar din träning kan du se till att du inte tränar för hårt, för snabbt eller för ofta. Detta bidrar till att förhindra att skador uppstår och ger din kropp tid att återhämta sig ordentligt mellan träningspassen. 

 

  1. Du blir mer organiserad. Genom att ha en plan är det troligare att du blir mer organiserad i alla aspekter av ditt liv. Det innebär att du kommer att kunna hålla dig till en rutin och nå dina mål med större lätthet. Läs fler artiklar här.

Så där har du det – fem bra anledningar till varför det är en bra idé att planera din träning! Om du vill uppnå bästa möjliga resultat ska du se till att ta dig tid att planera varje träningspass i förväg. Hitta mer inspiration här.