Tankar

Soffbordet vardagsrummets funkis

 

Vardagsrummet är platsen där vi helst spenderar våra kvällar och lediga dagar. Tv:n är mer eller mindre obligatorisk tillsammans med en fin soffgrupp och en mjuk, skön matta. Vad krävs det mer för ett fullt möblerat vardagsrum?

Ett soffbord, så klart. Visserligen är inte soffbordet bland de första möblerna man köper vid inredningen av vardagsrummet men om du tänker efter är det en viktig komponent. I de flesta fall köper man först soffan och sedan soffbordet. Sortimentet är brett vilket är bra för dig som gillar att ha många alternativ. Hur väljer du ett soffbord och vad kan du hitta i sortimentet finns att läsa vidare i inlägget.

 

Brett sortiment

 

Utbudet av soffbord är som sagt relativt stort. Du kan välja mellan olika modeller, priser och storlek.

Gillar du klassisk design kan du satsa på ett robust ekfärgat soffbord som kanske passar till din skinnsoffa, om du nu har en sådan.

Vad sägs om glasbord som går väl ihop med en svart skinnsoffa? Eller gillar du mer pittoreska modeller som väcker uppmärksamhet med sina mjuka linjer och intressant design?

Kanske är du inspirerad av Afrika och deras coola stil? I sådana fall kan du kanske köpa ett soffbord tillverkat av bambu – soffbord. Som du själv ser är varianterna många och det är upp till dig att välja något som passar både dig och vardagsrummet.

Så här väljer du

 

Att välja ett soffbord kan kännas lite knivigt. Här kommer några tips som kan vara till hjälp:

  • Matcha soffan med vardagsrummets övriga möblering. I många fall är det praktiskt att köpa soffa och soffbord tillsammans och av samma tillverkare för att få den rätta stilen.
  • Utrymmet där soffbordet ska stå bör mätas i förväg. Det är ett bra sätt att köpa ett soffbord med rätt storlek.
  • Ha gärna en budget färdig när du ska välja soffbord. Tänk på att priserna kan skilja sig relativt mycket varandra emellan.