Tankar

3 tips för att välja en hygienstol

Ibland kan det vara nödvändigt att skaffa sig en toalettstol. Du kanske precis är nyopererad och har svårt att ta dig till din vanliga toalett. Ibland kan man behöva en toalettstol av andra skäl. Behöver du skaffa dig en egen toalettstol? Då ska du läsa denna artikel. Här får du nämligen några tips som kan hjälpa dig att hitta den toalettstol du söker.

 

Välj mellan olika typer av toalettstolar

Det finns faktiskt flera olika typer av hygienstolar att välja mellan. Vilken du ska investera i beror helt på vad du behöver. Det finns toalettstolar som fungerar som en typ av upphöjning. Dessa passar perfekt till dig som har svårt att sätta dig ner eller ställa dig upp efter dina toalettbesök. Denna typ fungerar mest som en ställning och måste användas ihop med en vanlig toalett. Andra toalettstolar kan vikas ihop och flyttas. Detta kan vara smart om du vill kunna vistas i olika rum, men alltid ha en toalett nära till hands.

Toalettstol med hjul är smart

För vissa kan en toalettstol med hjul vara det bästa valet. En toalettstol med hjul är mycket mer praktisk än en traditionell toalettstol, eftersom den är lättare att flytta på. En toalettstol med hjul kan snabbt och enkelt flyttas av din medhjälpare, oavsett om du sitter i stolen eller ej. Detta är en riktigt smart och praktisk funktion.

 

Välj en stol som kan användas i duschen

För vissa kan en toalettstol som kan användas i duschen vara en bra investering. Det finns såklart duschpallar att köpa, men om du inte har så gott om plats i ditt hem skulle det kunna vara smartare att köpa en vattentålig toalettstol i stället. Då får du nämligen flera funktioner i en enda stol. De allra flesta toalettstolar kan användas i duschen. Läs dock alltid informationen om produkten innan du köper den, så att du är säker på att den är vattentålig.