Tankar

Olika bekväma sängar | Vilken typ blir bäst för ditt sovrum?

Inte finns det bara en typ av säng, utan du kan förvänta dig att stöta på en lång rad modeller som du inte vill gå miste om. Vi ska nedan titta närmare på tre olika sängmodeller: ramsängar, ställbara sängar och kontinentalsängar. De har alla sina olika fördelar, men vilken variant du än satsar på finns de både som enkelsäng och dubbelsäng.

https://dittsovrum.se/ kan samtidigt hjälpa dig på traven genom att förse dig med ytterligare information kring sängar, kuddar, sängkläder och inredning som fulländar ditt hem.

Ramsängen är en äkta klassiker

När folk pratar om en klassisk säng brukar de hänvisa till ramsängen, och dessa sängar är ett ypperligt val för många. Till ett ganska billigt pris får du en säng och en botten som gör det den ska, så om det är en prisvärd klassiker du eftersöker kan ramsängen göra susen. Värt att veta är att ramsängen inte är lika hög som vissa andra modeller samt att det brukar finnas nog med plats undertill för att lätt komma åt med dammsugaren.

Ställbara sängar för att sova i den bästa möjliga positionen

För lite lyx i sovrummet kan det vara den ställbara sängen som intresserar dig. Det här är en sängmodell som är justerbar, och detta betyder med andra ord att du själv bestämmer vilken ställning du föredrar att ligga i. Du kan lyfta och sänka antingen sängdelen bakom din rygg eller under benen för optimalt fot- och ryggstöd.

På så vis slipper du att känna dig begränsad och kan utan problem antingen ligga ner eller sitta upp i din säng. De ställbara sängarna brukar komma med en fjärrkontroll, så du trycker helt enkelt på dessa knappar för att justera sängen på just det sättet som passar dig.

Kontinentalsängar för ett helt sängpaket

Sist, men verkligen inte minst, har vi kontinentalsängen. Den här sortens säng är uppbyggd med tre olika lager, och just därför kan du förvänta dig oslagbar komfort. Det är inte ovanligt att kontinentalsängar har en madrass som är uppdelad i flera zoner som ger ett mjukare stöd på vissa delar och ett hårdare stöd på andra. Det kan även vara värt att välja en kontinentalsäng med pocketresår för att säkerställa att sängen verkligen anpassar sig efter just din kropp. Kontinentalsängar är ofta också högre än ramsängar, vilket resulterar i att du slipper att böja dig särskilt mycket när du ska lägga dig ner i sängen.