Tankar

Vill du kunna duscha utomhus?

Att kunna stå ute i din trädgård, om sommaren för att duscha, det är ju inte fel! Det enklaste sättet att kunna göra detta på, det är helt enkelt att satsa på en så kallad utedusch. En utedusch är precis som det låter, en dusch ute. Men sedan är det så att det finns lite olika modeller att välja på. Det finns lite enklare varianter, så väl som det finns lite mer avancerade modeller.

När du ska installera en dusch ute, se till att du har ett bra ställe att ha den på, gärna med ett bra underlag. Det är inte allt för mysigt att få en lerhög efter ett tag. Det bästa är att bygga upp som en slags bottenplatta.

Satsa på en utedusch

Om det är så att du vill satsa på en utedusch, fundera då på om det ska vara en som värms upp av solen, eller om det ska vara en där du kan koppla på varmvatten. Platsen att ha den på är viktig och du bör satsa på ett underlag i form av ett trädäck, en betongplatta eller sten. Är det gräs eller jord, så kan detta snabbt bli lerigt efter ett visst antal duschningar.

Det kan även vara lämpligt att ha någon form av insynsskydd vid duschen, så att du kan duscha ifred från nyfikna blickar.

Förvaring av uteduschen

Din utedusch bör bara sitta uppe då det är sommar och varmt. Innan första frosten kommer är det lämpligt att ta ner den och tömma ur den helt från vatten. Sedan bör du ställa den på ett ställe där det inte förekommer frost av något slag. Se även till att ta hand om platsen där duschen stått. Är det en trätrall du haft, sopa då rent den samt se till att olja in den, så att den är redo för nästa sommar igen.